Aktivitetscenter-Kærmindeparken-Bording

 August:

 

 
 
 
Onsdag den 15.
Højskoledag på hjul til Bunkermuseet:
 
KUN FOR MEDLEMMER - se:
1. Opslag på tavlen ved Brugerrummet fra 24. maj 2018.
2. Hjemmesiden http://dck-Bording.dk
3. Nyhedsbrevet (Kan tilmeldes på Hjemmesiden)
4. Vision Bording og Bording By kalender.

TIRPITZ 

Museet i Blåvand rummer
arkitektur, oplevelser og for-
tællinger i verdensklasse.
Kåret af besøgende som
Danmarks bedste temamu-
seum i 2017. 
 
Skjult under de karakteristiske
vestjyske sandbanker ligger museet:
 
TIRPITZ.

Museet blev indviet i sommeren 2017 og er en portal til den jyske vestkysts skatkiste af skjulte historier. Der er tale om en attraktion i verdensklasse midt i det fantastiske vestjyske kystlandskab, karakteriseret ved de hvide sandbanker med marehalm og klitheder dækket af lyng.

TIRPITZ
skærer sig ind i landskabet og skaber en sammenhæng mellem det naturskabte og det kunstigt konstruerede. I modsætning til den tunge og invasive cementblok, der udgjorde den originale artillerifæstning

med navnet ”Tirpitz”, er den nye konstruktion åben og integreret i landskabet.
”Den skjulte vestkyst”, ”En hær af beton” og ”Havets guld” er titlerne på museets tre permanente udstillinger, der hver især giver de besøgende en altopslugende oplevelse, som både er spændende og meningsfuld.

Den skjulte vestkyst
Udstillingen ”Den skjulte vestkyst” er den ultimative måde at gå på opdagelse i Vestjyllands historie.
Man kan give sig selv en rolig oplevelse i dagslys med mulighed for at undersøge den lokale historie gennem små, overraskende dioramaer, eller man kan prøve den mørklagte sejlads og komme ud på en betagende tidsrejse.

Havets guld
En imponerende, mystisk skov danner rammer for udstillingen ”Havets guld”, der efterlader de besøgende ramt af sand ravfeber. Man kan høre om myterne omkring tilblivelsen af de mange forskellige stykker rav og se de fantastiske smykker.
 
En hær af beton
De menneskelige fortællinger omkring opbygningen af Hitlers Atlantvold er temaet i udstillingen “En hær af beton”. I et landskab fyldt med bunkere og andre fæstninger med information om Anden Verdenskrig bliver de besøgende præsenteret for en række personlige historier og opleve spændingsfeltet mellem lys og mørke, det gode og det onde samt kærlighed og frygt.

Den originale fæstning
Den oprindelige kanonfæstning ”Tirpitz” blev påbegyndt i 1944 og nåede ikke at blive færdigbygget før den tyske kapitulation i maj 1945. Fæstningen blev bygget som en del af Hitlers Atlantvold og skulle beskytte vestkysten og i særdeleshed Esbjerg Havn.
To pansrede kanontårne skulle efter planen have været monteret på fæstningen. Hver kanon vejede 111 ton og kunne affyre granater på 800 kilo stykket. Den originale TIRPITZ fæstning er en del af museumskomplekset og fortæller historien om en imponerende krigsmaskine. Besøgende kan selv gå på opdagelse og finde ud af, hvordan fæstningen ville have fungeret.

  

 
 
 
 
 
 
Tirsdag den 21.
Banko i Salen kl. 13.30.
Vi har gode gevinster, amerikansk lotteri og 3 gevinster på indgangsbilletterne. Pris kr. 10,- pr. plade. Sodavand, Kaffe og brød kan købes. Gæstekort kan købes.
 

Der indføres en ny præmie – 100,-  kr. –
for pladen fuld ved sidste spil inden kaffepausen
og pladen fuld ved sidste spil.

Er der flere, må man dele.


 
 
 
 
 
 
 
 

Torsdag den 23.
Højskoleaften (efter besøget på Bunkermuseet).
I Salen på Kærmindeparken kl. 18.30 – 21.00
Filmen ”Under sandet” blive vist og derefter foredrag ved: John V. Jensen,Museumsinspektør i Varde. (Bordingdreng)
ENTRE: 30,- for medlemmer og 50,- for IKKE medlemmer.
Alle er velkomne.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tirsdag den 28.
Gudstjeneste i cafeteriet kl. 15.30.
Morten Meiner
Bus kan bestilles i underhuset.